Besplatno isprobajte Toyotu E-naručivanje na servis Cjenici i katalozi Kontaktirajte nas

Meksički reli

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

Toyota Gazoo Racing World Rally Team se zaputio na Meksički reli u dobrom raspoloženju zahvaljujući pobjedi Jari-Matti Latvale na prethodnoj utrci u Švedskoj. To je bila prva Toyotina pobjeda u FIA Svjetskom reli prvenstvu od 1999.

Meksiko će predstavljati novi izazov za Toyotu jer je to prvi reli sezone koji se u cijelosti vozi na makadamu. Međutim, ekipa je naporno radila da se pripremi za taj ispit provodeći testiranja na makadamskim cestama u Španjolskoj. Zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi na Meksičkom reliju i činjenici da je trenutno na vrhu poretka vozača, Jari-Matti Latvala putuje na ovu utrku pun samopouzdanja. S druge strane, ovo će za Juhu Hänninena biti drugi nastup na utrci u Meksiku.
Utrka duga 370,46 km kreće u četvrtak navečer u Ciudad de Méxicu i završava u nedjelju power stageom Derramadero. Velika nadmorska visina će staviti novi 1,6-litreni motor od 380 KS u Yarisu WRC na najteži ispit. Unatoč pozitivnom otvaranju sezone za Toyotu, učenje i razvoj automobila će i dalje biti prioritet.
/
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu.