Inovativna Toyota na Sajmu automobila u Parizu

TOYOTA ФИНАНС

Na Sajmu automobila u Parizu ove godine, Toyota će prikazati kako ojačava svoje temelje i priprema se za budući rast.

Novi štand


Automobilska industrija ulazi u prijelazno razdoblje kakvo se događa jednom u stoljeću, a Toyota se za to priprema prelazeći iz čistog proizvođača automobila u stvaratelja inovativnih oblika mobilnosti nudeći sve bolju mobilnost za sve.


Ova transformacija marke se očituje u novom sajamskom štandu koji odlikuju 3 odvojena prostora. Jedan – nazvan Start Your Impossible (započni svoje nemoguće) – je posvećen novim rješenjima mobilnosti i budućim inovacijama. Drugi slavi Toyotine aktivnosti u motosportu s Toyota GAZOO Racingom. Treći dio je posvećen Toyotinim novim modelima, s jasnim fokusom na ponudu najnovijih samopunećih hibrida.


Novi pristup konferenciji za tisak


Kako bi u punoj mjeri oslikali promjenu okvira medijske komunikacije, tradicionalnu konferenciju za tisak na našem štandu smo zamijenili novim digitalnim formatom „na zahtjev“ kojem je moguće pristupiti u bilo kojem trenutku – bilo na štandu ili on-line, na samom sajmu ili bilo gdje u svijetu.


Digitalna konferencija za tisak započinje kratkim uvodom dr. Johana Van Zyla, Predsjednika i CEO Toyota Motor Europe, nakon čega slijedi interaktivni sustav s modulima posvećenima svakom prikazanom automobilu i drugim ključnim porukama.


Zamisao nam je bilo ponuditi medijima veću fleksibilnost na način da prisustvuju Toyotinoj konferenciji za tisak kada to njima odgovara, fizičkim prisustvom na sajmu ili virtualnim posjetom od bilo kuda.


Ova konferencija za tisak će biti dostupna na podstranici na sljedećoj putanji: parisms.toyota-europe.com kao i na YouTube kanalu Toyota Motor Europe.


Izloženi novi automobili


Na Sajmu automobila u Parizu su ekskluzivno prikazana dva ključna proizvodna elementa: hibridna tehnologija i Toyotina nova globalna arhitektura (Toyota New Global Architecture - TNGA).


Već preko 20 godina Toyota razvija, poboljšava i širi bazu kupaca svoje samopuneće hibridne tehnologije. U Parizu će ove godine biti prikazana samo hibridna vozila – od kompaktnog Yarisa do zadnjih generacija Corolle, RAV4 i Camryja.



Toyotina nova globalna arhitektura (TNGA) čini temelj Toyotine ponude novih proizvoda i pogonskih sklopova. TNGA je više nego samo platforma, to je filozofija proizvodnje i konstrukcije. Ona istovremeno poboljšava dinamička svojstva automobila, ali omogućava i razvoj oblikovanja unutrašnjosti i vanjštine sa snažnijim emotivnim naglaskom.


Na štandu će biti premijerno prikazana potpuno nova Corolla Touring Sports, uz potpuno predstavljanje njene sestre s 5 vrata. Zahvaljujući novoj platformi TNGA-C, nova se Corolla odlikuje emocionalnim oblikovanjem kao i ponudom dva samopuneća hibridna pogonska sklopa – onim s motorom od 1,8 litara te potpuno novim s motorom od 2,0 litre.


Novi RAV4, koji će doživjeti svoju europsku premijeru, ponosi se svojim snažnim, upečatljivim izgledom, novom platformom TNGA-K i novim samopunećim hibridnim pogonskim sklopom s motorom od 2,5 litre.


Nakon 14 godina izbivanja, Camry se vraća u zapadnu Europu, potpuno novim modelom, također podržanim novom platformom TNGA-K te, isto tako, uz novi samopuneći hibridni pogonski sklop s motorom od 2,5 litre.


Na Sajmu automobila u Parizu prije 20 godina, Yaris je imao svoju svjetsku premijeru. U proslavu te obljetnice, Toyota predstavlja posebnu ediciju „Y20“ koja se odlikuje istom zlatno-žutom bojom karoserije Golden Yellow kao i izvorni automobil iz 1998., ali ovaj put uz dvobojni dodatak uključujući suvremeni tamno sivi krov i druge tamno sive naglaske.


Druga posebna edicija Yarisa na ovom sajmu, izvedba GR Sport, slavi uspješnu sezonu u reliju Toyota GAZOO Racinga.


Osim modela automobila, Toyota će predstaviti najnovija postignuća u tehnologiji sigurnosti sustavom Toyota Safety Sense koji sadrži nove funkcionalnosti, a ugrađuje se na novu Corollu i RAV4.


Na dijelu posvećenom Toyota GAZOO Racingu, bit će prikazan pobjednički automobil iz Le Mansa 2018., Toyota TS050 Hybrid LMP1 zajedno s toliko željenim trofejom iz Le Mansa.


Pozivamo vas da posjetite novi Toyotin štand, iskusite našu novu digitalnu konferenciju za tisak i saznate više od našim novim proizvodima u dvorani 4.