Fernando Alonso testira Dakar Hilux

TOYOTA ФИНАНС

Vozač TOYOTA GAZOO Racinga Fernando Alonso je dovršio dvodnevnu provjeru za upravljačem pobjednika Relija Dakar, Toyote Hilux u Južnoj Africi 27. i 28. ožujka.


Fernando, koji trenutno, zajedno sa svojim momčadskim kolegama Sébastienom Buemijem i Kazukijem Nakajimom, vodi u poretku vozača u FIA Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC), je proveo dva dana usvajajući posebne zahtjeve posebne vrste relija tijekom ekskluzivne provjere u pustinji Kalahari.


TOYOTA GAZOO Racing Južna Afrika je organizirao ovaj test kako bi Fernando mogao po prvi put uživati u reli raidu. Bivši pobjednik Relija Dakar, Giniel de Villier, koji redovno nastupa za TOYOTA GAZOO Racing South Africa, bio je Fernandov mentor za vrijeme testiranja.


TOYOTA Hilux, koji je pobijedio u Reliju Dakar 2019. godine, u rukama Nassera Al-Attiyaha i Mathieua Baumela, u siječnju, pogodni 5-litarski motor V8, snage 385 KS i okretnog momenta od 620 Nm. Fernando je vozilo ovaj automobil na dvije pustinjske staze, jedna dužine 8 km, a druga dužine 17 km.



Fernando Alonso: “Pratio sam Dakar i zahvaljujući TOYOTA GAZOO Racinga dobio sam priliku doći ovamo u Južnu Afriku i testirati pobjednički Hilux iz Relija Dakar. Okušao sam se u raznim natjecanjima i testirao sam razne automobile proteklih nekoliko godina i ovo je bila sjajna prilika. Bilo je zabavno, sigurno drukčije od onoga na što sam navikao voziti, ali vrlo zanimljivo. Polako smo povećavali brzinu, učeći krug za krugom. Nije lako čitati hupsere i znati kojom brzinom možeš prići, ali svaki put sam podizao samopouzdanje. Hilux je sjajan; dobro drži podlogu i uravnotežen je, ima puno snage i odlične kočnice. Bio je nevjerojatan osjećaj voziti ovaj automobil.”

 


Glyn Hall, Šef momčadi TOYOTA GAZOO Racing Južna Afrika: “Bilo je fantastično iskustvo za našu momčad raditi s vozačem Fernandovog kalibra. Lako je vidjeti zašto je tako uspješan u kružnim utrkama; jako se dobro pripremio za ovaj test i uložio je veliki napor da nauči što više može u ta dva dana. Reli raid je potpuno drukčija disciplina od kružnih utrka, ali Fernando je ostvario dojmljiv napredak, a izgledalo je i da se dobro zabavio tom prilikom. Ponosan sam da je odlučio testirati Toyotu Hilux u Južnoj Africi i nadam se da je ovo i za njega bilo vrijedno iskustvo.”