TOYOTA ФИНАНС

Hrvatski olimpijci na Sport Festu podijelili svoja iskustva na tribini „Tokio naših snova by Toyota“


Poreč je 15. i 16. listopada bio mjesto 5. regionalnog sajma i konferencije Sport Fest, u sklopu kojeg je održana i zanimljiva tribina „Tokio naših snova by Toyota“ u kojoj su Ana Đerek i Tin Srbić govorili o svojim iskustvima na nedavnim Olimpijskim igrama.

Gimnastički olimpijci okupljenima su otkrili kako su proživljavali te sportske dane u kojima je Tin Srbić osvajanjem srebrnog odličja ostvario san dug gotovo 20 godina, a Ana Đerek drugi put potvrdila status hrvatske olimpijke. Oboje hrvatskih sportaša tijekom razgovora je istaknulo i da su Olimpijske igre u Tokiju bile poseban doživljaj i zbog Toyote, globalnog partnera za mobilnost, koja je osigurala cijelu paletu električnih vozila, uključujući jedinstvene verzije modela razvijenih posebno za podršku Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama.

„Transport u Olimpijskom selu je funkcionirao odlično. Oni mali autobusi su sami vozili i to je bio čudesan doživljaj. Na našim ulicama nemamo takva rješenja za prijevoz pa je Toyota u Tokiju pokazala kako izgleda budućnost na djelu“, svoj doživljaj rješenja za mobilnost na tribini „Tokio naših snova by Toyota komentirao je Tin Srbić.

„Ja sam isto bila oduševljena. Čak sam zamolila jednog volontera da mi malo objasni i pokaže kako vozila funkcioniraju“, dovezala se Ana Đerek, dodavši kako se Toyota pobrinula da cjelokupni doživljaj olimpijskog iskustva bude zaista poseban.



Toyota je za mobilnost Tokio 2020. osigurala oko 3.700 vozila, a gotovo 90 posto flote službenih vozila bilo je elektrificirano. Elektrificirana vozila uključivala su hibridna električna vozila (HEV), električna vozila s gorivnim člancima (FCEV) kao što su vodikom pogonjen MIRAI, plug-in hibridna vozila (PHEV), Prius PHV (na nekim tržištima poznat kao Prius Prime) te baterijska električna vozila (BEV) uključujući „APM“ (Accessible People Mover – pristupačno vozilo za prijevoz putnika) i e-Palette te TOYOTA Concept-i, koji su razvijeni prvenstveno za korištenje na Igrama ili kao jedinstvena verzija za Igre.

Kroz elektrificiranu paletu, Toyota je, zajedno s Organizacijskim odborom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju, pokazala i kako u praksi izgleda briga za očuvanje okoliša, želeći ostvariti najnižu razinu emisije zabilježenu za flotu službenih vozila bilo kojih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

Toyota Hrvatska, kao partner za mobilnost Hrvatskog olimpijskog odbora pobrinula se i za sigurna dolazak olimpijskih gimnastičara u Poreč pa su tako Ana Đerek i Tin Srbić u Poreč doputovali u automobilu Toyota C-HR GR Sport. Da bi iskustvo bilo potpuno, prije puta Tin Srbić je prošao i školu hibridne vožnje, a instruktor je bio Juraj Šebalj.