TOYOTA ФИНАНС

POČELE OLIMPIJSKE IGRE ČIJI JE GLOBALNI PARTNER TOYOTA


Današnjim svečanim otvaranjem i službeno su počele Olimpijske igre čiji je globalni partner Toyota. Sa željom da putem sporta stvara inkluzivno društva bez diskriminacije, a putem mobilnosti održivo društvo, Toyota je 2015. godine postala službeni globalni partner za mobilnost Olimpijskog i Paraolimpijskog odbora - za razdoblje od 2017. do 2024. godine. Olimpijske i Paraolimpijske igre spajaju ljude iz cijelog svijeta u prijateljstvu i solidarnosti te dijele Toyotine vrijednosti kontinuiranog usavršavanja i poštovanja.

Toyota vjeruje da se mobilnost ne zaustavlja na automobilima jer je riječ o savladavanju izazova i ostvarivanju snova – pa tako Olimpijadu i sportaše podržava pod motom „Započni svoje nemoguće“ (Start your impossible).



Kad se možete slobodno kretati, sve je moguće
Kao dodatnu podršku sportašima osnovan je Globalni Toyota Tim kojeg čini 248 olimpijaca i paraolimpijaca iz 48 zemalja diljem svijeta.

"Navijat ćemo za članove Toyota Globalnog tima, bez obzira pod kojom zastavom se natječu. Osobno ću navijati za njih jednakim žarom kojim sam na natjecanjima navijao za svoju vlastitu djecu", rekao je Akio Toyoda, predsjednik Toyota Motor Corporation.
U Toyota Croatia posebno smo ponosni što je, kao jedini predstavnik iz regije, dio Toyotinog Globalnog tima i Kristijan Vincetić, uspješni plivač koji će nastupiti na nadolazećim Paraolimpijskim igrama koje počinju 24. kolovoza. 2021.

Na dan svečanog otvorenja Olimpijskih igara u Tokiju otvorene su i posebne mrežne stranice posvećene kampanji „Start your impossible“ i članovima Toyotinog globalnog tima pa tako na www.toyota.hr/startyourimpossible/landing možete detaljnije saznati o nevjerojatnim životima i uspjesima sportaša koji će vas zasigurno motivirati da i sami započnete ostvarivati svoje nemoguće.



O povijesti Toyote i sporta

Toyota je sa sportom povezana od samih početaka postojanja. Godine 1937. osnovana je Toyota Motor Corporation, a već iste godine osnovan je i prvi sportski klub naše tvrtke. Bio je to atletski klub, a cilj osnivanja bio je poticanje timskog rada i osobnog razvoja zaposlenika uz pomoć iskustava koje proživljavaju sportaši. Akio Toyoda, predsjednik Toyota Motor Corporation, komentirao je razloge zbog kojih je osnivač Kiichiro Toyoda stvorio sportski odjel, rekavši:

„Da bi stvari bile još bolje trebamo imati mentalitet „nema predaje“. Dok se borimo za nešto, shvaćamo da to radimo „za ekipu“. A posljedično sve se to očituje u našim opetovanim pokušajima da stvaramo sve bolje automobile.”