TOYOTA ФИНАНС

U sklopu Toyotine inicijative „Beyond zero“ održane aktivnosti diljem Hrvatske


Globalna Toyotina inicijativa „Beyond Zero – Zamislite bolji svijet“ predstavlja Toyotinu odluku da doprinese stvaranju održivog svijeta – dalje od nulte emisije. Cilj inicijative „Beyond Zero“ je graditi svijet u kojem nema ograničenja u slobodi kretanja, nema prepreka i nitko nije isključen – a sve uz pomoć Toyotine napredne tehnologije elektrifikacije i inovativne mobilnosti, uz nezaboravno korisničko iskustvo i društvenu odgovornost prema zajednici u kojoj Toyota djeluje.

Toyota Hrvatska kontinuirano provodi globalnu inicijativu Beyond Zero, a jedan od zadataka je i ulaganje u društveno odgovorne projekte na području mobilnosti, sigurnosti i zaštite okoliša. Inicijativi su se priključili i ovlašteni Toyota partneri u Hrvatskoj koji su pokrenuli edukativne i eko suradnje s osnovnim školama diljem Hrvatske.



Futura Auto je II. osnovnoj školi iz Varaždina donirala stabla lipe koje su predstavnici tvrtke, zajedno s učenicima i profesorima, zasadili u školskom dvorištu. Osnovnoj školi Pojišan iz Splita Auto Čondić je poklonio sadnice naranče, koje su zajedničkim snagama predstavnici tvrtke i učenici zasadili u prostoru oko škole. U dogovoru s osnovnom školom Zadarski otoci Trofej auto je donirao sadnice cvijeća čijom sadnjom su zaposlenici i učenici dodatno zazelenili i uljepšali školsko igralište.

Ove volonterske eko aktivnosti bile su i prilike za druženje i edukaciju učenika o važnosti ekologije, uključivosti i održivosti. Jednu takvu proveli su i zaposlenici Toyotinog ovlaštenog partnera Integre Dundović. Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan iz Osijeka tvrtka je donirala sadnice drveta japanska trešnja, a tijekom druženja s učenicima provjerili su njihovo znanje o ekologiji, ali i Toyota hibridnim vozilima i ostalim aktivnostima za stvaranje boljeg svijeta.



Toyota je oduvijek svijet promatrala malo drukčije. Gdje drugi vide ograničenja i prepreke, Toyota vidi prilike. Zbog toga je Toyota prva krenula i na putovanje prema nultoj stopi emisije. No, to je samo početak. Osmišljena je inicijativa Beyond Zero koja ide i dalje. Od gradova koji koriste samo čisti vodik, do rješenja mobilnosti za sve, Toyota nastoji stvoriti svijet uključivosti i održivosti. Bolji svijet dalje od nulte emisije.

Dalje od emisija, dalje od ograničenja, dalje od očekivanja

Toyotina „Beyond Zero“ inicijativa u Hrvatskoj pruža podršku projektima i organizacijama koje se bore sa izazovima kretanja, sigurnosti i brige za prirodu putem niza projekata. Jedan od njih je i podrška Hrvatskom paraolimpijskom odboru, s kojim se promoviraju inspirativne priče, napori i uspjesi Paraolipmijaca. Istovremeno se promiču vrijednosti Toyote da putem sporta stvara inkluzivno društvo bez diskriminacija, a da putem rješenja i proizvoda za mobilnost stvara održivo društvo.



Vizija nulte stope nezgoda

Nakon poznatih sigurnosnih funkcija koje su dostupne u svim Toyotama, sigurnosni koncept Toyota širi i na tehnologiju autonomne vožnje. Počinje sa sustavom T-Mate, odnosno čitavim nizom senzora koji okružuju vozilo, uvijek su na oprezu i brinu o svima uključenima u promet. Povrh toga, stalno težimo daljnjem razvoju te tehnologije. Misija nam je spriječiti ozljede uslijed prometnih nezgoda.

Toyota je kreirala i napredan digitalni softver za analizu učinaka različitih vrsta sudara na ljudsko tijelo. Vrijednost sustava THUMS toliko je značajna da ga je Toyota podijelila sa svim proizvođačima automobila kako bi što veći broj ljudi imao koristi od ove tehnologije.

Vodeći u elektrifikaciji

Toyota ide dalje od nulte emisije potvrđujući ulogu predvodnika u elektrifikaciji koja je počela prije 25 godina, predstavljanjem Toyota Priusa, a nastavlja se i danas kroz ponudu četiri elektrificirana pogonska sklopa kako bi potrošači imali pravu tehnologiju u pravom trenutku za svoje potrebe. Toyota na tržištu nudi hibride, plug-in hibride, baterijska električna vozila te vozila s pogonom na vodik, koja tijekom vožnje čiste zrak i iza sebe ostavljaju samo vodu.



Vodeći u mobilnosti

Toyota je posvećena svojoj transformaciji od proizvođača automobila u kompaniju za mobilnost. Osmišljavamo rješenja za mobilnost brinući o kretanju svakog pojedinca, bez obzira na njihova ograničenja, kako bismo doprinijeli stvaranju uključivog društva. Potrebe za mobilnošću se stalno mijenjaju, tako da posljednjih godina kompanija ulaže u razvoj dijeljene i zajedničke mobilnosti, kao i sredstava za mobilnost koja olakšavaju život osobama sa invaliditetom.

Vodeći u iskustvu stranaka

Toyota želi stvarati nezaboravna korisnička iskustva, bilo u prodajnom salonu, online ili u automobilu, tijekom čitavog trajanja vlasništva Toyota vozila – spajajući tako kvalitetu, trajnost i pouzdanost s naprednom uslugom održavanja. Toyotin cilj je postizanje potpunog zadovoljstva stranaka i nulta stopa nezgoda.