TOYOTA ФИНАНС

Istražite sigurnosne sustave

Toyota Safety Sense je standardna oprema u svim modelima Camryja. Zbog toga što je vaša sigurnost osnovna - nikada samo mogućnost.

Automatska duga svjetla

Automatska duga svjetla u okviru Toyota Safety Sense su osmišljena radi postizanja optimalne vidljivosti noću za sve sudionike u prometu. Kamera otkriva svjetla vozila iz suprotnog smjera kao i onih koja se kreću u istom smjeru kao i vi, prateći istovremeno jačinu javne rasvjete. Ovaj sustav automatski prebacuje između dugih i kratkih svjetala radi sigurnije vožnje noću.
Čitanje prometnih znakova

Čitanje prometnih znakova u sklopu Toyota Safety Sense prati prometne znakove na cesti ispred vas, prikazujući, na TFT zaslonu u boji, korisne informacije kao što su trenutačno ograničenje brzine ili ograničenja pretjecanja. Ovaj sustav isto tako upozorava vozača vizualnim i zvučnim signalima ako se ne pridržava prometnih znakova.
Sustav predsudarne zaštite s otkrivanjem pješaka

Sustav predsudarne zaštite s otkrivanjem pješaka kombinira radar s milimetarskim valovima i kameru radi otkrivanja drugih vozila na cesti ispred vas. Kada sustav otkrije mogućnost sudara, vozač dobiva upozorenje putem zvučnih i svjetlosnih signala, a uključuje se i sustav pomoći pri kočenju. Ako vozač ne počne kočiti na vrijeme, kočnice se automatski uključuju radi sprečavanja ili umanjivanja sudara. Povrh otkrivanja drugih vozila, sustav sada može rano otkrivati i pješake.Prilagodljivi tempomat punog raspona

Prilagodljivi tempomat punog raspona u sklopu Toyota Safety Sense omogućava održavanje stalne brzine automobila bez korištenja papučice gasa uz istovremeno održavanje minimalnog, postavljenog razmaka od vozila ispred vas. Ako se razmak smanji, sustav smanjuje brzinu radi održavanja razmaka između vašeg automobila i onog ispred vas, kočeći i usporavajući do zaustavljanja, ako je to potrebno. Ako se razmak poveća, automobil će početi ubrzavati, dok okolnosti na cesti ne omoguće dosezanje postavljene brzine na tempomatu. Vodite računa da je ova funkcija dostupna samo na vozilima s automatskim mjenjačem.
Upozorenje za nenamjerno prestrojavanje sa zakretanjem upravljača

Koristeći kameru za otkrivanje kolničkih crta, sustav upozorenja za nenamjerno prestrojavanje, koji je dio sustava Toyota Safety Sense, upozorava vozača zvučnim i svjetlosnim signalima ako vozilo počne izlaziti iz svog prometnog traka bez uključivanja pokazivača smjera. Funkcija zakretanja upravljača korigira putanju vozila u slučaju nenamjernog prestrojavanja.